Forum   Strona Główna

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak radia po odłączeniu akumulatora

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Pozostałe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilian
Użytkownik



Dołączył: 29 Mar 2014
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:01, 21 Cze 2014    Temat postu: Brak radia po odłączeniu akumulatora

Na początku chciałbym się przywitać - to pierwszy post na forum, chociaż czytam i czytałem przed wyborem auta.

Po odłączeniu akumulatora "zaginęło" radio w moim c5/2005.
Próbowałem zrobić telekodowanie za pomocą lexii i niestety nie udaje mi się zachować zmian.
Po wejściu w diagnostyka/test globalny - nie ma żadnych błędów w Radioodbiorniku, radio uruchamia się po wybraniu Radioodbiornika. Niestety po wyjściu z tesu milknie znowu.

Próbowałem też zrobić to przez diagnostyka/wyposażenie/radioodbiornik. pojawia sie wtedy opcja instalacji. I tu w trakcie pojawia się bład konfiguracji modułu wielofuncyjnego (o ile dobrze zapamiętałem), nastepnie konfiguracja ekranu_C i radioodbiornika OK, pojawia sie nr VIN pojazdu, radio zaczyna grać, telekodowanie - też zakończone powodzeniem. Po zakończeniu i powrocie do ekranu z wyborem wyposażenia wszystko gra (radio też), ale wyjście kończy się wyłączeniem radia.

Nie mam już pomysłów Sad
Proszę o pomoc. Radio to Blaupunkt RD4.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sołtys_Elbląga
Użytkownik



Dołączył: 29 Sie 2013
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:16, 22 Cze 2014    Temat postu:

Uśpij BSI, odłącz akumulator i odczekaj z 5 minut, po czym podłącz go z powrotem i daj mu się przypomnieć a potem włącz zapłon i poczekaj też z 2 minuty na zapłonie. To co znaczy uśpij BSI i całe procedury odłączania akumulatora znajdziesz w internecie.

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilian
Użytkownik



Dołączył: 29 Mar 2014
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:34, 22 Cze 2014    Temat postu:

wielkie dzięki, pomogło
pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Pozostałe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin