Forum   Strona Główna

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Alarm - problem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Aktywacja/dezaktywacja funkcji
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateoosch
Użytkownik



Dołączył: 17 Lis 2014
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 23:31, 29 Sty 2015    Temat postu: Alarm - problem

To mój pierwszy post na Waszym forum więc witam serdecznie. Mateusz, Dolny Śląsk, Bolesławiec. Przejdę do rzeczy.

Dostałem dziś do ręki kable z Lexia. Nie byłbym sobą gdybym od razu nie poszedł do auta. W jednej z opcji znalazłem możliwość zainstalowania alarmu, ponieważ był u mnie wyłączony (lub nie było go wcale) postanowiłem go uaktywnić :/ Do wyboru miałem kilka opcji, europejska, angielska itp. Zaprogramowalem europejską. Teraz gdy otworzę auto mrugaja mi światła awaryjne - od 3 do 5 min bez przerwy :/ Nie da się ich w żaden sposób wyłączyć... Trzeba czekać. Próbowałem wszystkiego, każdy przycisk na pilocie: kilka razy nacisnąć, przytrzymać dłużej, zamknąć i otworzyć auto, włączyć zapłon, silnik, ruszyć i nic... Jest na to jakaś rada? Próba odinstalowania staje na łączeniu z internetem i kończy się niepowodzeniem...

Citroen C5 MK II, 2.0 HDi 2007r.

Z góry dzięki za wszelkie informacje Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mateoosch dnia Czw 23:35, 29 Sty 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
proBIELANY
Użytkownik



Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 336
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pruszków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:27, 30 Sty 2015    Temat postu:

Miałeś w ogóle alarm fabryczny ? Jeżeli nie, to dlatego masz takie problemy. Niestety, ale telekodować też trzeba umieć, bo potem są takie kwiatki.
Jak nie miałem zamka z superblokadą, przy próbie jej aktywacji zamki wariowały - otwierając i zamykając się dopóki nie wyłączyłem tej funkcji.
Spróbuj odpiąć akumulator, może coś mu się ułoży i wtedy dopiero postaraj się telekodować tak jak było fabrycznie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateoosch
Użytkownik



Dołączył: 17 Lis 2014
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:28, 30 Sty 2015    Temat postu:

Dzięki za odpowiedź.
Poradziłem sobie odnajdując funkcję alarmu w innej części LEXII skąd mogłem ją wyłączyć.
Człowiek uczy się na błędach Wink
Z pewnością nie zabrałbym się sam za telekodowanie poważniejszych spraw niż światła skandynawskie, alarm itp.
Tak czy siak dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy.
Pozdrawiam!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
proBIELANY
Użytkownik



Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 336
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pruszków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:40, 01 Lut 2015    Temat postu:

Jeśli pomogłem to wiesz co nacisnąć Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Aktywacja/dezaktywacja funkcji Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin